facebook

Adres

ArtTraverse
Gemeentehuis De Bilt
Soestdijkseweg Zuid 173
3721 AB Bilthoven
info@arttraverse.nl

Openingstijden

De exposities in de ArtTraverse zijn te bezichtigen tijdens kantooruren maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, dinsdag van 08.30 tot 19.00 uur.

“Candela Lumen Lux”, over de kracht van licht

 

Hanne van Baarle, Casper Prager en Udo Prinsen exposeren werk, waar licht – en warmte – uitgangspunt zijn: Hanne en Udo met fotografisch werk en Casper met metalen gesmede beelden.

 

De fotograaf Hanne van Baarle (1973) heeft tijdens zijn opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool in Amsterdam kennis gemaakt met vele richtingen en technieken binnen de fotografie. Zijn interesse ligt zowel bij de conceptuele, geënsceneerde fotografie als bij documentair en reportage werk. In de serie gloeilampen laat Hanne zien hoe bijzonder de ‘oude’ lamp is die inmiddels door de spaarlamp van de markt is verdrongen. Daarnaast heeft hij ook foto’s gemaakt met een pinhole camera (klein gaatje in plaats van een lens), net als Udo Prinsen (zie hieronder). Dit vereist lange belichtingstijden en levert verrassende beelden op.

www.hannevanbaarle.com

 

 

 

 

 

Beeldend kunstenaar Casper Prager (1982) heeft een opleiding als smid gevolgd aan de National School for Blacksmithing in Engeland. Hij bedrijft een eigen smederij in Amsterdam. In zijn vrije werk laat hij moderne ideeën botsen met de materialen en technieken van zijn oude ambacht. De specifieke eigenschappen van het gebruikte materiaal leiden tot het maken van werk voor de eeuwigheid, anders dan veel van de hedendaagse kunst. Zijn werk heeft vaak een politieke lading, met focus op persoonlijke ethiek en de ongelijke verdeling van welvaart in de wereld.

casperprager.com

 

 

De Utrechtse beeldmaker en regisseur Udo Prinsen (1974) voltooide de opleiding animatie cum laude aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij nam in 2015 als filmmaker deel aan de grootste Nederlandse poolexpeditie ooit op Spitsbergen. Met de techniek Solargrafie (fotografie van de zon, waarbij het licht niet via een lens maar door een zeer klein gaatje, een ‘pinhole’, in de camera valt) legde Prinsen met lange sluitertijden de baan van de zon vast op lichtgevoelig fotopapier. “Net voor de langste dag bevestigde ik op Spitsbergen meer dan honderd fotocassettes en liet ze een aantal maanden hangen. In het alom aanwezige zomerlicht vangen ze de verstreken tijd in één beeld en leggen zo de tijdloze sfeer van dit Arctisch gebied vast.

Met dezelfde techniek onderzocht ik aan boord het schetsen met licht, resulterend in het project Shapes of Time.” Ook op Utrechtse daken en balkons installeerde Prinsen fotocassettes om de zonnebanen vast te leggen.

www.udoprinsen.com

 

 

 

Samen met Hanne van Baarle maakte Udo Prinsen het drieluik Brandaris: (klik op foto voor vergroting)

Lambda print halfmat op dibond, drie maal 180×100 cm.


ArtTraverse exposanten