facebook

Adres

ArtTraverse
Gemeentehuis De Bilt
Soestdijkseweg Zuid 173
3721 AB Bilthoven
info@arttraverse.nl

Openingstijden

De exposities in de ArtTraverse zijn te bezichtigen tijdens kantooruren maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, dinsdag van 08.30 tot 19.00 uur.

Frank Eerhart, beelden en gedichten

Frank Eerhart (Den Haag, 1948) maakt werken van objets trouvés. Hij verzamelt verdwaalde objecten die hun oorspronkelijke waarde en functie verloren hebben, maar die een bijzondere aantrekkingskracht bezitten door hun huid, hun vorm of geschiedenis. Door het behouden van sporen uit hun verleden worden ze met bescheiden ingrepen geassembleerd tot portretten of gestalten die zo als kunstwerk een nieuw bestaan krijgen.
In 1979 richtte Frank Eerhart samen met twee collega’s stichting Plint op, waarvan hij van 1990 tot 2000 directeur was. In 1992 ontving hij de Cultuurprijs van de Provincie Noord Brabant voor het op grote schaal verspreiden van poëzie en beeldende kunst voor een breed publiek. Hij publiceerde diverse gedichtenbundels voor kinderen en stelde bloemlezingen samen. Hij schrijft poëtische teksten bij zijn eigen beeldend werk en over het werk van bevriende collega’s.
www.frankeerhart.nl

 

 

Jan Radersma, schilderijen

Zelfs de langste reis begint met een eerste stap.
Jan Radersma (Batavia, 1948) schildert zijn werken op houten dragers, doeken of panelen. Ze kunnen bij de beschouwer herinneringen oproepen aan eerder ervaren ruimten of een beeld geven van onvermoede landschappen, wegen en paden. Zijn werken gaan over het onderweg zijn, over het zoeken naar plekken van herkomst, over lichtval en stemmingen die daarmee gepaard gaan. Ze vormen het beeldverslag van zijn bestaan.
Voor Jan Radersma geldt dat zijn eerste stappen in Indonesië gezet werden en dat hij in zijn werk min of meer regelmatig terug komt op deze stappen. Vormen en composities in het landschap worden omgezet naar een werk dat balanceert op de grens van abstractie en figuratie. Vanaf 1970 is zijn werk regelmatig tentoongesteld in Nederland en in het buitenland in galeries en musea. Sinds 1987 zijn regelmatig monografieën over hem verschenen.
Vanaf 1970 is werk van Jan Radersma regelmatig tentoongesteld in Nederland en in het buitenland in galeries en musea. Artikelen over zijn werk zijn verschenen in kranten, tijdschriften en boeken.
Sinds 1987 zijn regelmatig monografieën over hem verschenen
www.janradersma.com

 

 

Workshop VELDWERK

Frank Eerhart en Jan Radersma organiseren op 30 oktober aanstaande een workshop, waarvoor u zich kunt aanmelden. Voor informatie over deze workshop klik hier.


ArtTraverse exposanten